Marktaandeel iPhone groeit in Europa

iPhone snoept marktaandeel Android af in Europa

De iPhone heeft in Europa licht aan marktaandeel gewonnen, ten koste van rivaal Android.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Kantar over de maanden december, januari en februari.

In deze periode draaide 67,6 procent van de telefoons in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië op Android, terwijl iOS een marktaandeel van 20,9 procent had.

Een jaar eerder had Android nog een marktaandeel van 70,5 procent, tegenover de 18 procent van iOS. In een jaar tijd is het marktaandeel van Windows Phone gegroeid van 9,1 naar 10,1 procent. Dat gaat ten koste van overige systemen, zoals Blackberry en Symbian, die nu nog op 1,4 procent van de smartphones draaien.

De grootste verschuiving is te zien in Groot-Brittannië, waar inmiddels 38,6 procent van de smartphones een iPhone is. Dat is 8,6 procentpunt meer dan een jaar eerder. Over Nederland geeft Kantar geen cijfers.

China

Ook in China is het marktaandeel van iOS flink gegroeid. Daar is nu 27,6 procent van de telefoons een iPhone, 9,7 procentpunt meer dan een jaar eerder. De iPhone 6 en 6 Plus speelden met hun grotere schermen in op de voorkeuren van Chinese smartphonegebruikers en waren de eerste Apple-telefoons die direct bij de wereldwijde lancering verkrijgbaar waren bij alle drie de Chinese mobiele providers.

Windows Phone doet het opvallend goed in Frankrijk, waar inmiddels 14,2 procent van de smartphonegebruikers zo’n toestel heft. Dat is 5,9 procentpunt meer dan een jaar eerder.

In de VS groeit Android licht naar een marktaandeel van 55,6 procent. Ruim 38 procent van de Amerikaanse smartphones is een iPhone.

Bron: nu.nl

iPhone en iPad reparatie Sliedrecht

iPhone en iPad reparatie Alblasserdam

iPhone en iPad reparatie Papendrecht

iPhone en iPad reparatie Hardinxveld

iPhone en iPad reparatie Gorinchem

iPhone en iPad reparatie Dordrecht

Samsung reparatie Sliedrecht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.