Zvvsliedrecht

ZVV Sliedrecht wil een voorbeeld zijn voor de jeugd

ZVV Sliedrecht wil zich op meerdere fronten manifesteren. Op de voorgrond de bestuursleden Semi Torun en Mikail Yilmaz.

SLIEDRECHT – ,,Natuurlijk willen we jeugd binnenhalen en groeien als vereniging, maar dat is niet direct ons doel. We willen een voorbeeld zijn voor de jeugd en een gedragsverandering tot stand brengen.” Aan het woord is de 22-jarige Mikail Yilmaz, bestuurslid en coach van ZVV Sliedrecht 1. Achter hem geven de getructe en technisch vaardige zaalvoetballers een clinic aan brugklasleerlingen van het Griendencollege. ,,Bij wijze van proef. Het is de bedoeling dat we dit vaker gaan doen.”
Door Erik de Bruin

De vier jaar oudere Semi Torun maakt ook deel uit van het bestuur van de in maart 2011 opgerichte vereniging, die gemotiveerd is zich zowel sportief als maatschappelijk te manifesteren en dat heeft omschreven in een vijfjarenplan. Torun heeft het plan meegenomen om een duidelijk beeld te geven. Een blik op de doelstellingen leert dat ZVV Sliedrecht een sport & zorg-traject inslaat. ,,Sport en zorg kun je niet los van elkaar zien. Wij willen het gedrag van jongeren beïnvloeden. Sport is daar een uitstekend middel voor. Sluit jezelf niet op in je kamer om computergames te spelen.

Ga niet op straat hangen. Sporten is leuk en goed voor je gezondheid. Je houdt je gewicht onder controle (obesitas is een groot probleem aan het worden onder de jeugd) en je raakt niet geïsoleerd. Bovendien leer je er veel van. Niet alleen hoe hoe je een bal in het doel trapt, maar ook normen en waarden. Zonder een scheidsrechter en een tegenstander speel je geen wedstrijd. Natuurlijk wil je beter zijn en winnen, maar zonder respect ben je geen winnaar.” De woorden stromen als vanzelf uit zijn mond. Torun weet het goed uit te leggen. Niet zo verwonderlijk wat hij geeft les op de Hogeschool Rotterdam. ,,Bedrijfseconomie is natuurlijk wel een andere tak van sport. Ik beschik wel over didactische vaardigheden.

Een voordeel daarvan is dat we, zoals vandaag, onze voeten kunnen laten spreken, maar we kunnen ook ons verhaal doen in de klas. De KNVB helpt ons daarbij. Die geeft ons materiaal zodat we presentaties kunnen geven over bijvoorbeeld fair play en overgewicht. Natuurlijk geven we ons eigen visitekaartje af als zijnde Zaalvoetbalvereniging Sliedrecht, maar het grotere doel is dat we sport in het algemeen stimuleren en de toegevoegde waarde laten zien van sportief en in teamverband bezig zijn.”

Mikail weet het mooi te verwoorden: ,,Het is mooi om geïnspireerd te raken, maar het is nog mooier om te inspireren. We willen een voorbeeld zijn voor de jeugd in Sliedrecht. Binnen het veld zijn we een team, daarbuiten stralen we dat ook uit. Alle spelers zijn vandaag aanwezig om mee te werken aan de clinic. Bij de volgende keren zal dat ook het geval zijn. Eén keer per maand moet realiseerbaar zijn.” De clinic in het Griendencollege omschrijft hij als een proefsessie. ,,Je kunt wel veel op papier zetten, maar je wilt het ook eens in de praktijk ervaren. Ik denk dat we het als geslaagd mogen bestempelen. De kinderen waren erg enthousiast.”

Wie met de vereniging in contact wil komen kan een e-mail sturen naar bestuur@zvvsliedrecht.nl

Bron:    http://www.hetkompassliedrecht.nl/lokaal/lokaal/zvv_sliedrecht_wil_een_voorbeeld_zijn_voor_de_jeugd_40983609.html 

De PC Makelaar is een fullservice ICT leverancier. Wij leveren een compleet producten- dienstenpakket voor ICT.Voor al uw reparaties van computers en laptops kunt bij ons terecht aan de Thorbeckelaan 12 te Sliedrecht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.