windows-10-verovert-in-een-jaar-tijd-de-wereld

Windows 10 verovert in één jaar tijd de wereld

Windows 10 verovert in één jaar tijd de wereld

Tegenwoordig is op één van de vijf computers Windows 10 geïnstalleerd, terwijl het besturingssysteem nog maar één jaar bestaat. De bedrijven Netmarketshare en Statcounter konden deze cijfers afleiden uit de statistieken over internetverkeer en het gebruik van besturingssystemen.

De berekeningen van Netmarketshare concluderen dat op 21,13 procent van alle computers en laptops Windows 10 geïnstalleerd is. De berekeningen van Statcounter komen echter uit op 23,55 procent.

Het besturingsstysteem heeft nu al meer gebruikers dan Windows 8.1 ooit heeft gehad. Windows 8.1 heeft volgens Statcounter zijn hoogtepunt rond de 17 procent gehad. Dit was kort voordat Windows 10 verscheen.

Ook in Nederland is Windows 10 razend populair. Het besturingssysteem heeft namelijk een marktaandeel rond de 37,47 procent volgens Statcounter. Het aantal gebruikers van het besturingssysteem van Windows 7 is hiermee ingehaald. Netmarketshare heeft zich echter niet gespecialiseerd op landelijk niveau.

Update

Het is inmiddels al weer een jaar geleden dat het besturingssysteem is uitgegeven. Dinsdag wordt er een grote vernieuwing aan het besturingssysteem uitgebracht. Deze update wordt ook wel de ‘anniversary update’ genoemd en zal wereldwijd te downloaden zijn.

Enkele nieuwe snufjes van het besturingssysteem zullen zijn:

-lijstjes opstellen op touchscreens

-meer mogelijkheden tot zoeken op touchscreens

-spraakassistent Cortana met meer functies

-vernieuwde Windows Store

-meer mogelijkheden voor tekenen op touchscreens

Windows 7 vs. Windows 10

Ondanks het grote succes van Windows 10, zal Windows 7 voorlopig nog het populairste besturingsprogramma blijven. De Windows 10 update was gratis te verkrijgen voor de Windows 7 apparaten, maar veel bedrijven en particulieren gebruiken toch het liefst het oude systeem.  Op 47 procent van alle computers en laptop is Windows 7 nog geïnstalleerd, aldus Netmarketshare. Statcounter stelt dat dit nog maar bij 40,7 procent van de apparaten is. Wel valt er met zekerheid te zeggen dat dit percentage daalt.

Microsoft maakte pas bekend dat Windows 10 al 350 miljoen keer is geïnstalleerd. Het doel van Microsoft is om rond het jaar 2018 meer dan een miljard gebruikers te hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.