Windows 10 producten

Windows 10 moet zorgen voor groei Windows smartphones

Het gratis maken van Windows 10 moet zorgen voor uitbreiden app-aanbod en betere positie in de Smartphonemarkt voor Microsoft

Het gratis maken van Windows 10 moet vooral zorgen voor de uitbreiding van het app-aanbod op het platform, en daardoor voor een betere positie op de telefoonmarkt voor Microsoft.
Dat zegt directeur Satya Nadella in een interview met ZDNet.

In Windows 10, een gratis update voor gebruikers van Windows 7 en 8, wordt het startmenu opnieuw geïntroduceerd met een nieuw design, dat de appwinkel van Microsoft centraal stelt.

“Windows 8 was geweldig, behalve dat niemand de Store ontdekte”, zegt Nadella. De verandering in Windows 10 moet er voor zorgen dat ontwikkelaars succesvol kunnen zijn op het platform.

Universele apps

Vanaf Windows 10 werkt Microsoft met ‘universele apps’ voor alle Windows-versies, dus ook voor telefoons. “De gratis update voor Windows moet onze positie op de telefoonmarkt verbeteren. Dat is de reden dat ik die beslissing heb gemaakt”, zegt Nadella daarom. “Het gaat allemaal om hoe ontwikkelaars naar Windows komen. Als je naar Windows komt, dan zit je ook op de telefoon.”

Vorige week kondigde Microsoft nog een grote herorganisatie van zijn telefoontak aan. Daarbij gaan nog eens 7.800 banen verloren en moest een afschrijving van 7,6 miljard dollar op de overname van Nokia worden gedaan.

In het interview zegt Nadella succes op de telefoonmarkt niet alleen te zien als het uitbreiden van het marktaandeel van Windows Phone.

Hij wil er ook voor zorgen dat de mobiele apps van Microsoft, waaronder Skype, Outlook en Sunrise, op zo veel mogelijk Android- en iOS-apparaten komen. De ceo wil verder het gebruik van Microsoft-accounts en de clouddiensten van het bedrijf versterken op platformen van concurrenten.

Bron: nu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.