windows 10 start menu

Windows 10 verschijnt op 29 juli 2015

Windows 10 verschijnt op 29 juli. De nieuwe versie van het besturingssysteem, die gratis beschikbaar zal zijn voor gebruikers van Windows 7 en 8, is volgens Microsoft “bijna klaar”.

DDat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Microsoft is maandag ook begonnen met het pushen van de update naar gebruikers van Windows 7 en 8. Zij kunnen alvast een gratis exemplaar ‘reserveren’, zo blijkt uit tal van meldingen op sociale media.

Consumenten met een pc met Windows 7 of 8 zien maandachtochtend een pop-up van Microsoft waarin Windows 10 wordt aangeboden.

De gebruikers krijgen diverse screenshots van de nieuwe versie van het besturingssysteem te zien en er wordt gecontroleerd of hun pc aan de systeemeisen van Windows 10 voldoet.

Die eisen zijn gelijk aan die van Windows 8.1: Een processor van 1 GHz, 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits) werkgeheugen, 16 GB beschikbare schijfruimte en minimaal een DirectX 9 grafisch apparaat.

Reserveren

Vervolgens kunnen gebruikers hun e-mailadres achterlaten zodat ze een melding krijgen als hun update naar Windows 10 op 29 juli klaarstaat.

Het bedrijf liet eerder al weten dat de nieuwe versie van Windows agressief naar gebruikers gepusht zou worden. Windows 10 is een gratis update voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8 en Microsoft wil in twee tot drie jaar 1 miljard installaties gerealiseerd hebben.

Windows XP

Door consumenten nu al in te lichten, hoopt het bedrijf een situatie zoals rond Windows XP te voorkomen. Dat verouderde besturingssysteem wordt nog steeds door veel mensen gebruikt omdat er niet werd overgestapt naar Windows Vista, 7 of 8.

De Windows 10 pop-up lijkt wereldwijd verspreid te zijn en kan worden geforceerd door naar Windows Updates te zoeken. Zakelijke gebruikers krijgen de melding niet

Bron: nu.nl

Overstappen laptop en pc naar windows 10

Windows 10 installeren op laptop

Bent u in bezit van een windows 8.1 laptop of windows 7 en wilt u hierop windows 10 laten installeren door een computerhulp bedrijf? Bij De PC Makelaar bent u aan het juiste adres. Wij zijn namelijk dagelijks bezig met het installeren van schone windows installaties op laptops en het opschonen van laptops. Bij ons is uw laptop in goede handen! Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak om uw laptop lang te brengen. Wij helpen u verder!

Windows 10 installeren op PC

Het duurt nog maar even en microsoft geeft de nieuwe windows 10 gratis weg volgens verschillende bronnen. Wilt u uw windows 7 of windows 8.1 op uw huidige pc laten updaten naar windows 10 door een computerwinkel? Zodat u verzekerd bent dat het goed gedaan wordt? De PC Makelaar helpt u hierin verder. Samen met u bespreken wij welke bestanden u wilt behouden en vervolgens voeren wij de upgrade naar windows 10 uit voor u.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.