logo van telegram

Telegram gratis alternatief voor whatsapp

Wat is een gratis alternatief voor Whatsapp na overname door Facebook?

Op 20 februari koopt Facebook de bijna gratis berichtendienst voor 19 miljard dollar. De omzet van WhatsApp was in 2013 slechts 20 miljoen dollar, maar het dagelijkse bereik is enorm.

De overname van WhatsApp door Facebook is vooral een deal geweest om de concurrentie te slim af te zijn.

Dat zegt Wilbert de Vries, hoofdredactie van technologiesite Tweakers. Hij noemt de overname dan ook ‘een slimme zet’.

“Applicaties als Skype en Facebook Messenger van Facebook zelf worden heel veel gebruikt. WhatsApp heeft een enorm aantal gebruikers per dag, Facebook heeft er met deze overname voor gezorgd dat de concurrentie niet met een heel krachtig communicatieplatform aan de haal kan gaan.”

Sinds de overname van WhatsApp bekend is gemaakt verwijderen Nederlanders massaal WhatsApp. Telegram Messenger verovert hierdoor de koppositie in de Appstore.

Drie redenen waarom de overname van WhatsApp slecht nieuws is:

1: Machtspositie van Facebook

De ambitie van Facebook om de grootste sociaal netwerk te worden van het web. Dit zijn waren ze al maar met de overname van WhatsApp voegen ze miljoenen klanten weer toe aan de klantenbestand.

2: Koppeling van gegevens

Facebook wilt zoveel mogelijk gegevens van je weten. Omdat steeds meer gesprekken via WhatsApp werd gevoerd in plaats van Facebook, was dit voor Facebook een gemiste kans om de gebruiksprofielen aan te voeren. Met overname van WhatsApp kan Facebook de gebruikersprofielen weer een stuk beter aanvoeren.

3: Onduidelijk wie er wat van je weet

In het persbericht van Facebook bij de overname van WhatsApp staat dat WhatsApp als merk blijft bestaan en dat de dienst niet integreert gaat worden met de Messenger van Facebook. Ook zal het verdienmodel van WhatsApp niet worden veranderd (geen advertenties in de app). Data die via WhatsApp wordt verzameld kan prima gebruikt worden om op Facebook zelf nog gerichter te adverteren of andere informatie aan te bieden.

Een heel goed alternatief en zelfs een aanrader van Mikail Yilmaz (eigenaar van De PC Makelaar) is Telegram Messenger. De gratis sms-dienst is te beschikbaar voor Android en Ios.

1: Supersnel

Telegram Messenger verstuurd en ontvangt de berichten sneller dan andere apps.

2: Clean interface

Telegram heeft een strakke en moderne layout. De afbeeldingen hieronder geeft de interface van Telegram Messenger weer van de Iphone App.

Telegram_depcmakelaar_1

Telegram_depcmakelaar_2

 

 

3: Onbeperkte grootte video’s en foto’s versturen

Telegram Messenger is krachtig en heeft geen limiet van bestandsgrootte voor het versturen van foto’s, video’s en media.

4: Groepschat is veel beter

De groepschat van Telegram Messenger is vele male overzichtelijker dan andere Apps. In de groepsapp kan je gemakkelijk zien wie er wel of niet online is. En hieruit kan je uitmaken of die persoon het berichtje al heeft gelezen of niet.

5: Privacy hoog in het vaandel

Alle berichten van Telegram Messenger worden sterk versleuteld verstuurd. Een verschil met WhatsApp is dat Telegram ook over een self-destruct-functie beschikt, waarbij berichten na bijvoorbeeld 5 seconden verdwijnen. Het bedrijf zegt dat gisteren een half miljoen mensen de app hebben gedownload. Ook in Duitsland en Spanje kwam Telegram op 1 op de downloadlijst.

6: Apps kunnen hetzelfde protocol gebruiken

Het belangrijkste, andere Apps kunnen hetzelfde protocol gebruiken. Niet vast op een specifieke app dus kort samen gevat Webbased chat, Desktop (Windows/Mac) chat, tablets, telefoons. Je hebt toegang op je berichten via verschillende devices (Cloud-based).

De gratis sms-dienst is te beschikbaar voor Android en Ios.

 

Download link voor de Playstore / Android smartphones en tablets:

telegram-android

 https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger&hl=nl

 

Download link voor de Appstore / Iphone Ipod Touch en Ipad:

telegram-ios

 https://itunes.apple.com/nl/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

 

De PC Makelaar is een fullservice ICT leverancier. Wij leveren een compleet producten- dienstenpakket voor ICT.

Voor al uw reparaties van computers en laptops kunt bij ons terecht aan de Thorbeckelaan 12 te Sliedrecht. Computerhulp en laptop | reparaties en opschonen.

 

Bronnen:

 http://nos.nl/artikel/614263-alternatief-voor-whatsapp-op-nr-1.html

 http://www.nieuws.nl/algemeen/20140220/Nederlanders-verwijderen-massaal-WhatsApp-na-overname-Facebook

 http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/facebook-en-whatsapp-een-overname-waar-we-allemaal-mee-te-maken-krijgen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.