Windows 10 pro op usb stick

Microsoft introduceert Windows 10 wereldwijd

Gratis update onder gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1.

Microsoft heeft woensdagochtend Windows 10 geïntroduceerd. Het nieuwe besturingssysteem wordt vanaf die dag verspreid als gratis update onder gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1.

De nieuwe versie van het besturingssysteem wordt ook meegeleverd met nieuwe pc’s.

De update naar Windows 10 is niet voor alle Windows-gebruikers direct beschikbaar. De afgelopen maanden konden mensen zich aanmelden voor de upgrade en het systeem zal geleidelijk onder iedereen worden verspreid.

Eerst zijn de zogeheten Insider aan de beurt: de mensen die vroege versies van Windows 10 al een paar maanden uitproberen. Daarna worden de voorbestellingen chronologisch afgewerkt. Microsoft rolt de update langzaam uit om het systeem stabiel te houden.

Vernieuwingen

Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1 en is qua ontwerp een combinatie van Windows 7 en 8. De software is weer wat meer gericht op pc-gebruikers die op een laptop of desktop werken in plaats van vooral op tabletgebruikers en mensen met een laptop met touchscreen zoals bij Windows 8 het geval was.

Bovendien is de nieuwe Windows-versie geschikt voor smartphones, hoewel die versie nog wat langer op zich laat wachten. Zowel tablets, smartphones als pc’s gaan dus op hetzelfde systeem draaien met dezelfde apps en instellingen. Windows 10 werkt bovendien ook op de Xbox.

Microsoft voegt in het nieuwe besturingssysteem weer een startmenu toe, introduceert een nieuwe browser en integreert slimme assistent Cortana.

Bron: tweakers.net

Overstappen naar windows 10?

Binnenkort is windows 10 officieel beschikbaar. Zoals de meeste al weten wordt windows 10 waarschijnlijk gratis aangeboden door microsoft. Wilt u dat een pc dokter oftewel een computer specialist deze upgrade voor u uitvoert? Als u bestanden blijft behouden zoals email, foto’s documenten en meer? Neem dan vandaag nog contact op met De PC Makelaar. Wij zijn namelijk de specialist in het repareren van computers, laptops, tablets en smartphones. Ook kunt u bij ons terecht voor andere ICT vraagstukken en computerhulp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.