Malware is explosief toegenonomen in Nederland

Malware is explosief toegenonomen in Nederland

7492

Explosieve toenamen van malware in Nederland

In het vierde kwartaal van vorig jaar heeft er een explosieve toename van de hoeveelheid besmette computers in Nederland plaatsgevonden, zo blijkt uit cijfers van Microsoft. In het derde kwartaal verwijderde Microsoft nog malware van 2,5 van elke 1000 unieke Windows computers in Nederland.

Malware

De meest aangetroffen malwarefamilie was Rotbrow. Deze malware werd op 6,7% van alle computers gedetecteerd. Rotbrow installeert allerlei browseruitbreidingen en kan de startpagina wijzigen. Na Rotbrow was Brantall de meest aangetroffen malware in Nederland. De malware werd op 2,3% van de computers gedetecteerd.
Brantall is een #Trojaans paard dat zich vaak voordat als een ‘installer´ van andere legitieme software. Eenmaal actief op een computer kan het andere programma’s en malware downloaden en installeren, waaronder de Sefnit- en Rotbrow-malware. Wat de explosieve stijging van het aantal besmette computers in Nederland heeft veroorzaakt laat Microsoft niet weten.

Wat is malware?

Malware is een verzamel naam voor alle andere vormen van ongewenste software. Dit kunnen bijvoorbeeld programma’s zijn die uw toetsaanslagen bij houden. Ook kunnen ze de vorm aannemen van een nep anti virus programma dat zogenaamd infecties bij u vind, om u vervolgens te overtuigen van het kopen van hun product.

Hoe kan ik dit voorkomen?

1: Maak gebruik van een Up-to-date antivirus product.  Wij adviseren om een betaalde malware scanner te nemen, dit omdat deze vaak automatisch de nieuwste updates download en een betere berscherming bied. Heeft u er nog geen? Dan kunt u er één aanschaffen in onze webshop of bellen met ons: 0184-745904

naar-de-webshop-button1

2: Update Windows om te voorkomen dat uw laptop/computer nog kwetsbaar is voor andere bekende kwetsbaarheden en bedreigingen. Hierdoor loopt u namelijk minder risico’s om een virus, spyware of gehackt te worden.

3: Scan uw computer/laptop wekelijks met uw  huidige antivirus software.

Een PC Dokter inschakelen?  Jazeker!

Is uw computer/laptop hier slachtoffer van? Of wilt u dit laten onderzoeken door een PC Expert? Bij De PC Makelaar bent u bij het juiste adres.

De PC Makelaar is een bedrijf die een speciale service aanbiedt waarbij de computerdokters en of computermonteurs bij mensen thuis komen en computerhulp bieden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de computer of laptop bij onze vestiging in Sliedrecht te komen brengen. Één van onze expertises zijn het verwijderen en opschonen van virussen en malware. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen. Wij helpen u graag met het geven van advies hoe u dit het beste kan doen.

Onze computerdokters kunnen u helpen bij de meest voorkomende en uiteenlopende vragen en computerproblemen. Wilt u computer / laptop opschonen en uw pc en notebook sneller maken? Dit kan één van onze computerexperts zo voor u regelen. Ook voor een backup maken, internet aansluiten, internet / wifi problemen kunt u bij ons terecht.

Bel direct 0184-745904 of stuur een email naar info@depcmakelaar.nl, zodat u een afspraak kunt maken voor hulp aan huis of hulp op afstand. De kosten voor hulp via afstand sessie zijn lager dan een huisbezoek. De PC Makelaar zal met alle kennis en ervaring uw computer/laptop scannen en een diagnose maken zodat er direct een oplossing gegeven kan worden en indien mogelijk meteen het probleem oplossen.

Openingstijden:
Maandag-zondag 10:00-21:00 (op afspraak)

Contactgegevens:
Email: info@depcmakelaar.nl
Telefoon: 0184-745904

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.