facebook logo

ESET biedt bescherming aan meer dan 1,3 miljard gebruikers – Facebook en ESET sluiten partnership

Om gebruikers tegen malware te beschermen heeft Facebook een samenwerkingsovereenkomst met ESET gesloten en zal de online virusscanner van het Slowaakse anti-virusbedrijf voortaan aan gebruikers aanbieden. De online virusscanner is direct vanuit Facebook te starten.

“We hebben met ESET samengewerkt om hun beveiligingssoftware direct aan onze detectie- en preventiesystemen toe te voegen, net als we eerder dit jaar met de andere providers hebben gedaan”, zegt Facebook-engineer Chetan Gowda. Eerder sloot Facebook een zelfde overeenkomst met het Finse F-Secure en Japanse Trend Micro, waarvan de online virusscanners al in Facebook waren geïntegreerd.

Als de computer van een Facebookgebruiker zich vreemd gedraagt en signalen van een mogelijk malware-infectie toont, verschijnt er een bericht waarin een online virusscan wordt aangeboden. Vervolgens kan de gebruiker de scan uitvoeren, de resultaten zien en de malware verwijderen, zonder dat het nodig is om eerst bij Facebook uit te loggen.

Volgens Gowda helpen de drie anti-virusbedrijven op deze manier bij het blokkeren van kwaadaardige links en schadelijke websites in de nieuwsfeeds en berichten van de 1,35 miljard Facebookgebruikers. Gebruikers die in veel gevallen de meest basale beveiligingssoftware missen om infecties te voorkomen en te verwijderen, merkt de engineer op.

Deze IOCs brengen ongewoon gedrag van data of software aan het licht. Dit gedrag uit zich in het uitbuiten van in de software aanwezige kwetsbaarheden of bugs met als doel het overnemen van een computersysteem. Zowel ESET NOD32® Antivirus 8 en ESET Smart Security® 8 beschermen computergebruikers tegen deze kwetsbaarheden met de verbeterde Exploit Blocker.

Bron: security.nl

Zoekt u een complete beveiligingspakket voor uw computer en/of laptop? Dan adviseren wij ESET Smart Security® 8: ESET Smart security wordt geleverd incl. antispam, antimalware, ingebouwde firewall en geavanceerde exploitblocker en botner beveiliging: http://www.virusscannerwinkel.nl/eset-smart-security-8

Zoekt u een antiviruspakket voor uw computer/laptop? ESET NOD32® Antivirus 8 is gemakkelijk te bestellen via onze webshop: http://www.virusscannerwinkel.nl/eset-nod32-antivirus-8

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.