Driekwart van de Nederlanders heeft een smartphone

Bijna driekwart (74 procent) van de Nederlanders heeft een smartphone. Twee jaar geleden was dat nog ongeveer de helft van de bevolking.

Dat blijkt uit een rapport van Telecompaper. In het derde kwartaal van 2012 had 56 procent van de Nederlanders een smartphone, een jaar later lag dat rond de 67 procent.

Samsung is veruit het grootste smartphonemerk in Nederland. Bijna de helft (47 procent) van de Nederlanders heeft een toestel van Samsung, bijna een kwart (23 procent) een iPhone. De rest van de markt wordt verdeeld onder de kleinere smartphonefabrikanten zoals HTC, LG, Sony en Huawei.

Van de fabrikanten weet vooral Apple zijn klanten aan zich te binden. Als een iPhone-gebruiker ook een tablet heeft, is dit in 75 procent van de gevallen een iPad. iPhones worden ook graag doorverkocht; een derde van de iPhone-gebruikers heeft zijn oude toestel doorverkocht.

Het doorgeven van een oud toestel aan een familielid wordt ook steeds populairder. In het afgelopen kwartaal heeft 11 procent van de Nederlanders zijn of haar telefoon gekregen van een familielid, een jaar geleden lag dat percentage nog op 7 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen vaker de nieuwste telefoons kopen, terwijl vrouwen genoegen nemen met oudere modellen. Zo is 55 procent van de Galaxy S5-bezitters een man, en 45 procent vrouw.

Bron: nu.nl

Is uw Samsung S3, Samsung S4, Samsung S4 mini of Samsung S5 kapot? Wilt u het scherm of een andere reparatie laten uitvoeren? Wij repareren uw samsung telefoon: Samsung Galaxy S reparatie

Is uw iPhone 4(s), iPhone 5(s) of iPhone 6 (plus) stuk? Zoekt u een betrouwbare reparateur voor een betaalbare en marktconforme prijs? U kunt bij ons terecht voor bijna elke iPhone reparatie: iPhone reparatie

Is uw smartphone kapot? U kunt bij ons terecht voor reparaties voor Sony Z, Huawei, LG, HTC, Apple (iPhone), Samsung en meer merken! Smartphone reparatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.