3tips gevaarlijke lekken dichten op windows pc

Tweederde Windows-pc’s heeft ernstige beveiligingsproblemen

Twee op de drie pc’s met Windows zijn door verouderde software en onveilige instellingen slecht beschermd tegen malware. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder bijna 500 consumenten. De meerderheid van de ondervraagde consumenten gaf vóór het onderzoek aan een gemiddelde tot uitstekende kennis van veilig computerbeheer te hebben, maar bij een analyse van hun pc blijkt dit tegen te vallen. Alle resultaten van het onderzoek staan in de Consumentengids van februari.

Software-updates zijn net zo belangrijk voor het beveiligen van computers als virusscanners, omdat hackers vaak gebruik maken van lekken in verouderde software. Op 39% van de onderzochte computers stonden verouderde versies van programma’s als Java, Adobe Flash en Adobe Reader. Het verwijderen of updaten van deze software lost een groot deel van de aangetroffen lekken op, al bleek uit het onderzoek ook dat verouderde software niet het enige beveiligingsprobleem is. Op 25% van de computers stond ongewenste of verdachte software, bij 13% was het gebruikersaccountbeheer uitgeschakeld (waardoor ieder programma zich zonder toestemming van de gebruiker kan installeren) en 3% had helemaal geen antivirussoftware.

Onderzoek

De Consumentenbond raadt consumenten aan om hun pc na te lopen op belangrijke risicofactoren en geeft informatie hoe beveiligingsproblemen op te lossen. Voor het onderzoek vulden 498 personen een enquête in en scanden hun Windows-pc op kwetsbaarheden. Hiervoor gebruikten zij ScanCircle, een gratis te downloaden analyseprogramma. De Consumentenbond keek in zijn onderzoek alleen naar Windows-pc’s omdat 90% van de consumenten dit besturingssysteem gebruikt.

Gratis scan uitvoeren van ScanCircle?

3 tips om de gevaarlijkste lekken te dichten op een windows computer en laptop

1. Java verwijderen (of updaten)

2. Adobe Flash updaten

3. Adobe Reader updaten

Naast het dichten van de meest voorkomende lekken adviseren wij bij De PC Makelaar ook om een goede betaalde virusscanner op de windows computer en laptop te installeren. Zelf werken wij met samen ESET. ESET is namelijk al 5 jaar lang achter elkaar verkozen als best geteste antivirus door de Consumentenbond.In versie 8 van ESET Smart Security nu botnet beveiliging en exploit blocker.

ESET NOD32 Antivirus 8 aanschaffen?

ESET Smart Security 8 direct bestellen?

Wilt u computer of windows laten controleren op virussen, malware en andere ongewenste programma’s? Bij De PC Makelaar hebben wij zelf een aantal checkpunten ontwikkeld waar wij uw computer en laptop op testen. Hieruit komt er een rapport en weet u precies wat de goede punten zijn bij uw computer en wat de verbeterpunten zijn om uw beveiliging te verbeteren

Computer APK aanvragen?

Is uw computer of laptop toch besmet geraakt door een virus, trojan horse, malware, ransomware, iritante toolbars en reclames? Wij kunnen uw computer en laptop opschonen en alle malware en ongewenste software van uw computer en laptop verwijderen.

Virus en malware verwijdering?

Over De PC Makelaar

De PC Makelaar is een fullservice ICT leverancier voor particulieren en bedrijven (met name het midden-klein-bedrijf). Wij leveren een compleet producten- dienstenpakket voor ICT.
Dit kan zijn het verhelpen van computerproblemen, reparaties van computers, laptops, tablets en smartphones. Wij staan voor u klaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.